Asse heeft een nieuwe wandeling: Groene Rand Asse-Wolfrot!

Ga op wandel met de brochure en/of laat je leiden door de ErfgoedApp. Haal je brochure af in het CC, de bib of het gemeentehuis.

Verken Wolfrot en ga op stap met de brochure en de Erfgoedapp

Wolfrot is een verrassend stukje landschap gelegen tussen de Asphaltcosite, industriezone Mollem en het centrum van Kobbegem.

De bewegwijzerde wandeling van 4,7 km neemt je – langs houtkanten, boomgaarden, akkers, het kasteel van Walfergem, Hoeve Heierveld, … – mee door het prachtige landschap. Je leest er alles over in de brochure.

Erfgoedapp

Met de Erfgoedapp beleef je het landschap van Wolfrot en haar erfgoedschatten op een interactieve manier!

Download de gratis app en scan één van de QR-codes.

Voor -12 jarigen is er een interactieve wandeling met spelelementen.
Voor de oudere wandelaars is de Wolfrot erfgoed tour een absolute aanrader! Via audiofragmenten en foto’s uit de oude doos kom je meer te weten over de geschiedenis van het Kasteel van Walfergem, de voormalige Asphaltcosite, Hoeve Heierveld en de Asschekoeken, …

Groene Rand

‘Groene Rand Asse’ is een project van gemeente Asse, Regionaal Landschap Brabantse Kouters, Agentschap voor Natuur en Bos en Bosgroep Vlaanderen. Samen zetten de projectpartners in op het behoud en de versterking van groengebieden rond het centrum van Asse. Groene Rand Asse omvat drie deelzones: Wolfrot, Putberg en Boekfos.