lezing Maurits Ohler

PDR Levenslang Afasie

Plots geen taal meer kunnen gebruiken, alle contact met de anderen verliezen. Dat was het lot van Paula De Ryck. Ze werd PDR, de rest van haar naam kon ze niet meer schrijven. Schilderen werd haar taal. Wat ze niet kon zeggen, kon ze op papier en doek de wereld ingooien. Kleur en vorm als expressiemiddel. Men zegt vaak dat met kunst een verhaal te vertellen is, bij PDR was dit niet anders.

Elke dag lopen in Vlaanderen gemiddeld 75 mensen een hersenletsel op, hetzij door een ongeval, een operatie of een herseninfarct. Daarvan blijven er 5 mensen met een of andere vorm van afasie achter. Patiënten met afasie kunnen moeite hebben met begrijpen of zich uiten. Tijdens deze lezing vertelt Maurits over het leven van zijn echtgenote, Paula De Ryck, die in 1983 een zware beroerte kreeg.

Oproep

De familie Ohler doet een warme oproep naar mensen die naar aanleiding van deze lezing hun eigen verhaal aan bod willen laten komen. Spreek je niet graag voor een groep of lukt dat niet door afasie, maar wil je toch graag dat je verhaal gehoord wordt, kan je je verhaal inzenden en kan het verteld worden door een familielid of voorgelezen door Maurits. Je kan hiervoor terecht op info [at] ccasse.be (bibliotheek@asse)target="_blank"bibliotheek [at] asse.be (.be)target="_blank"